Schapen maken

 

 

Vandaag was er in ons atelier een cursus buitenschaap maken. Van een patroon van atelier Tintangel maakten de cursisten een groot schaap.

Saskia had de bezielende leiding. Altijd leuk en gezellig als zij een cursus geeft. Saskia heeft de kracht iedereen te laten ervaren dat je het kunt. Knap vind ik dat.

Het bleek nog een heel werk. In plaats van met de naaimachine hadden we ervoor gekozen het schaap te festonneren. Alle delen werden aan elkaar gemaakt, vervolgens stevig opgevuld met schapenwol. Als laatste werden de mooie (echte) schapenkrullen er op geprikt met de viltnaald.

We konden het niet laten de kudde even in de wei te zetten. Het had welliswaar net geregend en de pootjes werden een beetje nat  maar het was zo’n leuk gezicht om ze daar allemaal te zien staan!

Dat is toch wel het leuke van zo’n een dagscursus: je gaat aan het eind van de dag met iets naar huis wat nagenoeg klaar is.

Na afloop hebben Saskia en ik nog even gebrainstormd over dagcursussen in de vakantie. Voor alle enthousiastelingen die hier in de buurt ( Friesland-Drenthe-Overijssel) op vakantie gaan van de zomer.

Wie weet gaat het er nog van komen..

          

3 Responses to “Schapen maken”

 • Ach, ja, mijn berichtje over de schaapskudde had natuurlijk hier bij gemoeten en niet bij de bloemetjesboter. Even blijven opletten.
  Groeten,
  Hannie

 • Tini:

  Wat een leuke schaapjes zeg. Ben benieuwd als er nog een leuke dagworkshop komt, houdt de site in de gaten.
  Tini

 • Interessant!. Dank, Mariska

Leave a Reply